Blog

April 2021 Met veel enthousiasme ben ik gestart als Wijk/ Projectmanager voor het wijksamenwerkingsverband Manus in de plaatsen Nieuwkoop, Ter Aar, Aarlanderveen en Nieuwveen.

Mijn werkzaamheden bestaan uit het managen van het samenwerkingsverband bestaande uit huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten en andere zorgverleners in deze regio. De samenwerking is er op gericht chronische zorg effectief te kunnen behandelen. Denk aan zorg voor patiënten met diabetes, COPD, astma, angst stoornissen, cardiovasculaire aandoeningen, en zorg voor ouderen.


September 2020 start De Zorgtoko samen met VIDE Loosdrecht een nieuw project. Geheel ontzorging van de oplevering van uw woning.Van klanten kreeg ik steeds meer de vraag om te begeleiden bij het verhuizen of het helpen ontspullen van de woningen van mijn cliënten. Mensen verhuizen vanuit hun woning naar een aanleunwoning of verzorgingshuis of ouderen komen te overlijden. Er zijn dan vaak opeens veel te veel meubels en andere inboedel wat opgeruimd moet worden.Bij een verhuizing of bij een overlijden komt vaak veel op je af. Hoe lekker is het dan dat om de boel uit handen te geven aan een team wat alles voor je regelt.

Maart tot september 2020 heeft De Zorgtoko mogen werken aan cultuurveranderingen in de functie van ad interim manager voor een kinderdagcentrum in Zoeterwoude dorp. 

Sinds eind september 2019 mag De Zorgtoko met veel enthousiasme meewerken aan diverse zorgprojecten in samenwerking met Quality Zorg in Nieuw-Vennep. 


Vanaf december 2018 is De Zorgtoko veel te vinden bij Stichting Inversa op de Zorgboerderij in Nieuwkoop. De Zorgtoko mag zich hier op deze prachtige landelijke locatie richten op de dagbesteding en nieuw leven blazen in creatieve activiteiten voor de deelnemers met een verstandelijke beperking en autisme.  

Mei - Juli 2019 De Zorgtoko is benaderd door Stichting Schaap Noot Mies in Aarlanderveen. De vraag is om meer creatieve activiteiten te organiseren en structuur en continuïteit te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Stichting Schaap Noot Mies is een dagbesteding en onderdeel van Taart en Tuin, waar met de deelnemers van de dagbesteding ook een handje wordt geholpen in het theehuis van Taart en Tuin. 


Op 10 december 2018 verscheen er een item in Algemeen Dagblad van Het Groene Hart over  ZZP-ers in de zorg. Het was een erg leuk interview. Het kleine resultaat is hier te lezen:


Hartje zomer 2018 De Zorgtoko is een samenwerking aangegaan met BuroBaan. Dit bureau heeft veel expertise op het gebied van het werven van een heel diverse doelgroep waaronder starters, echte carierretijgers, maar ook mensen met een beperking of 40 plussers. Dit zijn enorm waardevolle kandidaten vol met kennis en ervaring die wij niet aan ons voorbij willen en kunnen laten gaan. Door de samenwerking van De Zorgtoko met Burobaan is er een groter bereik van kandidaten, vacatures en opdrachten. Samen richten wij ons op ZZP-ers en ook op kandidaten die in loondienst willen werken. De komende tijd zul je veel van ons horen!

2018 Sinds de vroege zomer is De Zorgtoko actief bezig met het werven van pittige loondienstmedewerkers in zorg en welzijn. Een klant in Amsterdam heeft zijn vertrouwen uitgesproken naar De Zorgtoko en wenst zorgverleners die mee willen denken over de vormgeving van zorg en over het gebouw wat zal worden gevestigd in Amsterdam.

2016 - heden De Zorgtoko adviseert zorginstellingen bij het inzetten van geschikte ZZP-krachten voor specifieke doelgroepen. Dit doet zij voor o.a. Stichting Ons Tweede Thuis en Stichting Kennemerhart. Hieruit ontstaan mooie verbindingen voor een heel goede zorgverlening. De Zorgtoko weet met haar expertise waar wat nodig is met welke ingrediënten en welke vibe. Hierdoor kunnen talenten verbonden worden aan ook complexe zorgvragen. De Zorgtoko adviseert, organiseert, coördineert en is dagelijks betrokken bij deze zorgprocessen waar specifieke hulp, zorg en begeleiding voor nodig is. 

December 2016 - zomer 2017 Een bestaande klant vroeg om haar zoon te begeleiden op de mytylschool De Parel in Haarlem (voorheen De Regenboog). Er is een samenwerking tot stand gekomen met meerdere ouders van beperkte kinderen, de mytylschool en De Zorgtoko. Sinds half januari 2017 komt De Zorgtoko 3 ochtenden per week op school en wordt er extra begeleiding gegeven, zowel individueel als in groepsverband. Het doel is om meer rust te creëren in de klas en om meer ontwikkeling te kunnen bevorderen. 

*Foto Facebook: De Zorgtoko


November 2016 - augustus 2017 Regiomanager Annemarie Zuidweg van Ons Tweede Thuis koppelde De Zorgtoko aan locatiemanager Marjolein Klijn van Ons Tweede Thuis Hoofdweg in Hoofddorp. Er volgden werkbesprekingen over een fantastisch project 'Passende Dagbesteding' voor ernstig meervoudig beperkte mensen. Een veldonderzoek, waarbij o.a. diverse dagcentra zijn bezocht, is vertaald door De Zorgtoko, in een kleurrijk verslag met tips and tricks. Er wordt gewerkt aan een klantenkring om met cliënten deelproducties te ondernemen en arbeidsmatig te kunnen werken binnen het dagcentrum. In ontwikkeling is een inspiratieboek wat past bij de wensen en de kwaliteiten van zowel cliënten als medewerkers. De Zorgtoko helpt tevens mee op de werkvloer en heeft als doel het dagcentrum te verrijken en te inspireren met ideeën, tips, motivatie en het bevorderen van intergratie van cliënten in de maatschappij. 

Ontzettend leuk dat Ons Tweede Thuis gebruik wil maken van de creatieve tools van De Zorgtoko!           


Oktober 2016 - maart 2017 Beer vroeg De Zorgtoko om binnen 10 dagen een zorgteam voor Hannah op te zetten, om tijdelijk thuis te kunnen wonen. Hannah was namelijk 'in between' thuis. De Zorgtoko deed een duik in haar netwerk van ZZP-ers. Fijne mensen met allemaal passie voor hun werk in de zorg. Er volgden 10 dagen flink zwoegen, bellen, mailen, koppelen, passen en meten, regels nalopen, budgetten checken, besprekingen met Omega dagcentrum, Ons Tweede Thuis zorginstelling en Marius Meijboom logeerhuis! De tweede week van november kon volgens plan de zorg beginnen en woonde Hannah in een heel fijn tijdelijk thuis. Missie volbracht met onwijs veel plezier! 

Dank allen voor het vertrouwen in De Zorgtoko! 

         


2014- heden Wij verzorgen met groot plezier en voldoening planningen en roosters voor diverse zorgteams en zorginstellingen. Ook worden er regelmatig zorgteams voorgedragen.

Vanaf 2013 begeleiding thuis en in 2017 ook op de mytylschool bij Sem.


Vanaf de zomer van 2009 bij Moon in Laren altijd humor en goede gesprekken.                       


Vanaf augustus 2008 tot begin 2009 begeleiding thuis en op school Pascal in Huizen.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info